Linkedin pagina

Door een brede vooropleiding en ruime werkervaring ben ik deskundig op diverse gebieden van de Forensische Orthopedagogiek. Naast eigenaar van dit trainingsbureau ben ik werkzaam als docent-onderzoeker (Forensische) orthopedagogiek bij Fontys Hogeschool Pedagogiek. Vanuit deze functie heb ik veel contacten met allerlei werkgroepen op het gebied van kindermishandeling, vechtscheiding, huiselijk geweld en het NJI. Als onderzoeker ben ik betrokken bij het lectoraat en heb ik onder andere deskundigheid op het gebied van Radicalisering/inclusie. Ik heb mede een minor Forensische orthopedagogiek voor onze studenten opgezet. Vanuit de onderzoeksopdracht die studenten hier moeten doen heb ik veel contacten met de universiteit van Amsterdam en diverse andere lectoraten binnen het HBO.

Ervarin en opleiding in een Notendop:

Vanuit de eigen ervaring als schoolverlater ben ik pas later gericht aan een studie begonnen door middel van de inservice opleiding tot B-verpleegkundige. Tijdens deze opleiding heb ik al de gebieden van de psychiatrie ervaren en ben ik na het behalen van mijn diploma gaan werken op de opname afdeling van de TBS kliniek die nu de Woenselse Poort heet. Ik ben na een paar jaar gaan doorstuderen richting HBO Pedagogiek en heb de overstap gemaakt naar de Kinder-en Jeugdpsychiatrie in Breda. Omdat ik ook voor de docent bevoegdheid studeerde heb ik als freelance trainer diverse trainingen gegeven binnen enkele Justitiƫle jeugdinrichtingen via het opleidingscentrum van DJJI. Na de HBO Pedagogiek opleiding ben ik gaan werken bij de Raad voor de kinderbescherming in Den Bosch en Eindhoven. En ben ik verder gegaan met de studie Hogere Kader Pedagogiek. Na het behalen van dit diploma ben ik bij Fontys Hogeschool Sociale Studies en Pedagogiek gaan werken. Na enkele jaren heb ik de studie weer opgepakt en heb ik de Master Forensische Orthopedagogiek gedaan aan de universiteit van Amsterdam. Ik heb een stage gedaan op een Forensisch Psychiatrische Afdeling en mijn diagnostiek gedaan bij het NIFP. Gedurende mijn werk heb ik daarnaast het trainerscertificaat voor de Betzavta training gehaald, ben ik geschoold als Bijzondere Curator en heb ik een summer Course Intervention Mapping aan de universiteit van Maastricht gedaan.

Sinds maart 2017 als eigenaar van VandeSchanstraining vooral actief bij de training Beroepscode, tuchtrecht en richtlijnen van Combinatie Jeugdzorg Eindhoven.